provincie Groningen

Provincie Groningen

Uithuizen
Uithuizen
 • Wat houdt het project in?

  Een oude zwembadlocatie, aan de Oude Dijk van Uithuizen krijgt een nieuw leven. Om het zwembad in oude glorie te herstellen, wordt het toegankelijk gemaakt voor publiek en komt er nieuwe bebouwing bij: vier lodges voor bed & breakfast en een woning voor de bedrijfsvoering van het complex.

 • Waarom?

  Het zwembad met cultuurhistorische betekenis blijft behouden en krijgt een andere recreatieve functie. De locatie werd niet meer gebruikt en was aan het verpauperen

 • In welke fase bevindt het project zich?

  In procedure

 • Wat is er nodig?

  Een deel van de randvoorwaarden: - Opknappen en restaureren van het oude zwembad met badhokjes en verblijf badmeester - Herstellen oude muren en taluds rondom het zwembad - Behouden van (nagenoeg) alle boombeplanting - Nieuwe bebouwing passend bij de maat en de schaal van het zwembad

In het buitengebied van Uithuizen, aan de Oude Dijk ligt een oud zwembad. In de jaren '30 van de vorige eeuw werd dit als werkgelegenheidsproject gebouwd. Met de bouw van het nieuwe zwembad De Dinge in Uithuizen in de jaren zeventig raakte het oude zwembad in onbruik. Twee Amsterdamse ondernemers bouwen hier vier luxe vakantiehuizen en een bedrijfswoning, waarbij gebruik gemaakt wordt van oude elementen van het zwembad.

Lodges

De vakantiewoningen, 'lodges', worden deels op platen over het ondiepe deel van het bad gebouwd. Zowel het woonhuis als de lodges worden opgebouwd uit zeecontainers. De bedrijfswoning krijgt een gezamenlijke recreatievoorziening met sauna, een fitnesszaal en een ontbijtruimte. Deze woning komt op het diepe deel van het bad te staan. De kleedgebouwen en het badmeestershokje blijven in stand en worden weer in gebruik genomen. Een steiger geeft toegang tot het bedrijfsgebouw. Deze ligt op de plaats waar vroeger de badmeester toezicht hield op het zwembad. Daarbij wordt het oorspronkelijke zwembad gerenoveerd.

Gerelateerde downloads

Bestandnaam Grootte
oude zwembadlocatie uithuizen 8.1 MB
zwembadlocatie 1.8 MB
Ontvang gratis de Kwaliteitsgids nieuwsbrief

Ontvang gratis de Kwaliteitsgids nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Kwaliteitsgids nieuwsbrief in je mailbox.