De kwaliteitsgids is mogelijk gemaakt door een hechte samenwerking tussen gemeenten, provincie en waterschappen. Er is twee jaar intensief aan gewerkt en dat blijven we doen, zodat er op de website steeds iets nieuws te beleven valt.

Update 6-7-2017: Wat is er nieuw in de Kwaliteitsgids?

Er is een groot aantal landschapsvisies toegevoegd onder de knop 'Downloads'. Deze kunt u nu per regio bekijken.

Deze visies zijn te benutten bij het maken van plannen en bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies in het kader van het Plattelands Ontwikkelingsprogramma "Biodiversiteit Landschap en Natuur".

Doel van de kwaliteitsgids

De kwaliteitsgids van Groningen is bedoeld om op een toegankelijke manier informatie te bieden over landschap, erfgoed en ruimtelijke kwaliteit, als individueel thema maar ook in onderlinge samenhang; in de breedte èn in de diepte. De gids geeft ook handreikingen bij kleine en grotere ruimtelijke ontwikkelingen met tips voor proces en ontwerp, advies bij ruimtelijke ontwikkeling en diverse voorbeeldprojecten en visies.

De kwaliteitskaart landschap heeft de basis gevormd van de gids. Deze kaart is nu in GIS beschikbaar, via onderstaande knop. Daarnaast is de oorspronkelijke basiskaart ook te dowloaden als pdf .

Ga naar de Kaart van de kwaliteitsgids

Downloads

Bestandnaam Grootte
Basis kwaliteitskaart landschap 15.3 MB
Ontvang gratis de Kwaliteitsgids nieuwsbrief

Ontvang gratis de Kwaliteitsgids nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Kwaliteitsgids nieuwsbrief in je mailbox.