Stichting Groninger Landschap

Middelstum
Middelstum
  • Wat houdt het project in?

    De historische groentetuin is opnieuw ingericht volgens de principes van tuinieren rond 1800

  • Waarom?

    De tuin heeft bijzondere elementen van soms meer dan 300 jaar oud zoals de 40 meter lange fruitmuur

  • In welke fase bevindt het project zich?

    Afgerond

Dit indrukwekkende borgterrein heeft een rijke historie die teruggaat tot de vijftiende eeuw. Ridder Onno van Ewsum bouwde er de nog steeds aanwezige geschutstoren. De borg groeide in de loop der tijd uit tot één van de fraaiste in de Ommelanden. Veel daarvan ging verloren, maar de boerderij met schuur herinnert aan vervlogen tijden, evenals het koetshuis dat dienst doet als vakantieappartement.

Immense kandelaars

Het tuinlandschap weerspiegelt 300 jaar geschiedenis: de eeuwenlang gesnoeide majestueuze lindebomen hebben de vorm van immense kandelaars aangenomen.

Historische groentetuin

De historische groentetuin, een kruidentuin die vooral gebruikt wordt door de theeschenkerij op de borg, een boomgaard, een bloementuin en een op de zon gelegen fruitmuur, zijn alle ingericht volgens de principes van tuinieren anno 1800.

Fruitmuur

De 40 meter lange fruitmuur is een bijzonder fenomeen en al ruim 300 jaar oud. De stenen houden zonnewarmte vast en geven die langzaam weer af. Zo is deze bijzondere kweekplaats leverancier van luxe tafelfruit zoals perzik, abrikoos, moerbei en leipeer.

Groninger Landschap
Op Ewsum
Fruitmuur
Ontvang gratis de Kwaliteitsgids nieuwsbrief

Ontvang gratis de Kwaliteitsgids nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Kwaliteitsgids nieuwsbrief in je mailbox.